WWII 75

I morgon har det gått 75 år sedan Tyskland invaderade Polen och det andra världskriget var ett faktum. Många tidningar uppmärksammar just nu detta med tillbakablickar och analyser. I dagens Aftonbladet har jag listat tio av de mest riskfyllda militära operationerna under kriget – händelser som inte har gått till historien på samma sätt som dagen D, Pearl Harbor eller Slaget om Midway, men som på sitt sätt var minst lika dramatiska och krävde lika mycket mod av de unga soldater som beordrades att utföra dem.

Jag funderar ibland på hur jag skulle ha varit som soldat under det Andra världskriget. Eller i vilket krig som helst. Och i nästa andetag inser jag att jag är så oerhört lyckligt lottad som aldrig kommer att behöva ta reda på det.

bild-12

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s