KD:s valspurt

Valet i förrgår var ju det mest dramatiska på länge, och en av de stora skrällarna var att Kristdemokraterna lyckades göra ett såpass bra (6,4%) resultat trots att många experter förutspådde att de skulle åka ur riksdagen. Har tagit en titt bakom kulisserna och berättar historien om hur partiledaren Ebba Busch Thor och hennes innersta krets lade upp strategin:

789363f7-2200-463d-8d1d-204ac5447ef6

Advertisements

Ernst

Har intervjuat det mysigaste vi har i tv-rutan – Ernst Kirchsteiger, 60 – inför säsongspremiären av TV4:s “Sommar med Ernst”. Intervjuade honom 2013 för Aftonbladets söndagsbilaga, och det är alltid en utmaning att intervjua någon som är så medievan, folkkär och “sönderskriven”. Vad mer kan man lära sig om Ernst, liksom?

Jag tycker ändå att samtalet brände till lite när vi kom in på hans uppväxt i Värmland som barn till invandrare. Där hittade jag en ledtråd till varför han utvecklades till att bli så oerhört ödmjuk och vänlig i sin framtoning:

Jag kan bara hänvisa till något som min mamma sa till mig och mina bröder en gång. Hon sa: ”Vet ni barn, det här är inte vårat land. Så vi måste vara bättre än svenskarna för att vara kvar”.

37058408_2151493788226398_2035160976080240640_n

Alcatraz: The Last Survivors

Häromdagen släppte jag min bok om Alcatraz på engelska, och den går numera att köpa via Amazons sajt HÄR. Eftersom mitt svenska förlag inte har någon amerikansk filial fixade jag denna gång rubbet själv, via Amazons print-on-demand-tjänst Createspace. Det var en erfarenhet som gav mersmak: det är svårt och tar tid, men när man väl lär sig hantverket är det också en stor frihet att kunna bestämma layout, omslag, prissättning etc helt och hållet själv.

Utmaningen nu ligger i att själv också marknadsföra boken i olika kanaler. Jag kommer att återkomma med uppdateringar under sommaren och hösten om hur det går! 🙂

cropped-36240083_2121132211262556_3805460991282511872_o3.jpg

Rydberg

Åkte ner till Helsingborg i början av juni, och träffade Eva Rydberg i Fredriksdalsteatern inför premiären av hennes sommarföreställning. Det blev ett intressant samtal, tycker jag, om att göra sig en karriär på att vara rolig som kvinna i en tid då kvinnor förväntades vara duktiga och söta.

Artikeln gick i Aftonbladets Femplusbilaga på midsommarafton:

rydberg

Lantz

Har gjort ännu ett omslagsjobb för Aftonbladets finfina Femplus-bilaga, denna gång med programledaren och komikern Annika Lantz. Vi träffades på ett fik vid Mariatorget häromveckan, och det blev ett intressant samtal om Metoo-rörelsen, att fylla 50, och hur hon påverkats av den cancerdiagnos hon fick för tre år sedan:

Jag tänker på det mindre nu. I början drabbades jag av panik så fort jag fick ont i någon kroppsdel, då kom all den där skräcken genast upp igen. Nu kan jag dra ett djupt andetag och tänka att ”äh, det är nog bara magkatarr”.

“Jag får se ut så här.”

I dagens femplus-bilaga som följer med Aftonbladet har jag intervjuat radioprofilen, konstnären och – numera även – skivartisten Stina Wollter. Jag träffade henne tillsammans med sambon Micke Olsson i Uppsala häromveckan, och det blev ett intressant samtal om livet, döden, musiken, och hennes kamp för att vara precis som man är – i alla lägen:

Oavsett konstform – om det handlar om litteratur, konst eller musik – är det bra med människor som pratar om livet, och hur det är att vara människa. Där det inte bara handlar om putsade hem, platta magar och att visa upp sina perfekta familjer. Vi fuckar upp våra hjärnor av att följa vissa sociala medier-flöden.

Skärmavbild 2018-04-06 kl. 12.10.06

Cirkulera #1/18

Utöver mitt “vanliga” frilansande har jag nu även börjat vara redaktör för en tidning vid namn Cirkulera, som ges ut av kommunalförbundet VafabMiljö här i Västerås. Det är en tidning som kretsar kring olika aspekter av miljö – klimatförändringar, återvinning, olika former av miljöarbete – och min uppgift är att se över hela produkten från ax till limpa. I nummer 1/18 (den kommer ut med tre nummer om året) har det bland annat inneburit att själv göra några roliga intervjuer, med den fd tv-meteorologen Pär Holmgren, organisationen Håll Sverige Rent och Stockholmskrögaren Jens Dolk som alla på olika sätt jobbar för miljön.

I dagarna delades tidningen ut gratis till stora delar av Västmanland med omnejd. Den går även att läsa HÄR.

Skärmavbild 2018-01-27 kl. 21.33.44