Seinfeld 25

Over and out som man säg’ i Arbrå.

Så avslutade Peter Stormare ett mejl till mig, där han berättade som sin erfarenhet av att gästspela i en av tidernas största tv-serier: “Seinfeld”. Stormare var på filminspelning i Kanada när jag kontaktade honom, så det fick bli en mejlintervju vilket oftast inte är optimalt. Men det fungerade den här gången: vår svenska Hollywoodskådis (som är uppvuxen i Arbrå i Hälsingland, därav avslutningen på mejlet) fick feeling vid tangentbordet och hade en rätt intressant teori om varför Jerry Seinfeld blev det världskulturella fenomen som han blev.

Utöver intervjun med Stormare har jag skrivit huvudtexten på 30 000 tecken i Story-bilagan om den 25-årsjubilerande succéserien som följer med Aftonbladet idag. Som frilansare kan man nog inte få ett roligare skrivjobb än det här, och som alltid är det en ren fröjd att få se sin text utgjord av Bladets geniala redigerare.

Jag var inget enormt fan av “Seinfeld” när den först rullade i rutan på 90-talet. Men nu har jag och min fru börjat plöja den i efterhand, och det finns ju egentligen bara en sak att säga om serien:

These pretzels are making me thirsty!

Skärmavbild 2014-08-20 kl. 17.20.30

bild-10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s