Subs

Idag publicerades den första delen i en härligt nördig artikelserie om framtidens ubåtar som jag har gjort för Aftonbladet Plus. Allt du vill veta – och inte vill veta – om svenska flottans nya ubåt A26 finns att läsa här. Inklusive kritik från före detta ubåtskaptenen Nils Bruzelius, som ställer sig frågande till en av A26 nymodigheter: en lucka i fören.

Det är bara att titta på en amerikansk ubåt, hur den ser ut i nosen. Förskeppet är det mest attraktiva området att placera saker på en ubåt, det är där sonaren och torpedtuberna sitter. Här gör man plats för tre grejer, då får de andra maka på sig.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-06-kl-19-11-38

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s