Hillary 2020

Det är snudd på dött lopp just nu i opinionsundersökningarna inför det amerikanska presidentvalet. För Aftonbladet Plus har jag pratat med USA-experter om hur ett Amerika under president Hillary Clinton skulle bli. De får sia om hur USA kommer att se ut 2020, tre år in i hennes första term.

När det gäller en av de mest infekterade politiska frågorna – vapenkontroll – kommer det till exempel inte att ske någon förändring, även om hon skulle vinna. Det tror i alla fall inte professor Dag Blanck:

På tre år kommer det inte att ske någon förändring. Det kommer att fortsätta se ut som idag, den frågan är väldigt blockerad av olika skäl. Varje gång en ny tragedi inträffar kommer hon att ställa sig upp och prata om att något måste göras, men det kommer inte att göra någon skillnad.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-23-kl-15-10-43

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s