Kentucky Fried Chicken

Har gjort en stor granskning av snabbmatsjätten Kentucky Fried Chicken, med anledning att de inom kort öppnar sin första restaurang i Sverige. Efter att ha tagit del av amerikanska PETA:s dolda kameran-reportage från KFC:s underleverantörer blir jag inte direkt sugen på friterad kyckling: de små fjäderfäna lever ofta sina korta liv i skitiga förhållanden, hopträngda i absurt små burar, och i USA dör många kycklingar på ett horribelt sätt genom att skållas levande.

Man får hoppas att leverantören till KFC-restaurangen i Lockarp sköter sig bättre, men bra lär kycklingarna inte ha det. Här i Sverige har vi relativt strikta djurskyddslagar, men den svenska restaurangen kommer att köpa in sina kycklingar från Holland.

FullSizeRender-18

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s