Halloween x2

Två helt olika knäck lades upp på Aftonbladet Plus idag, men de har en sak gemensamt: Halloween. När jag var liten firade man inte skräckens högtidsdag den 31 oktober, men the times have changed och nu är det väldigt Svenne Banan att knacka dörr och tigga godis.

Och titta på skräckfilmer, förstås. Jag har pratat med psykologen och författaren Jenny Jägerfeld som förklarade på ett intressant sätt varför vi människor älskar att bli skrämda, och vilka delar av hjärnan som triggas igång av olika typer av skräck. Mycket fascinerande!

Det andra knäcket handlar om att Jorden just nu på lördag, under Halloween, kommer att få påhälsning av en stor asteroid. Den kommer att flyga ovanligt nära, och går att se med hjälp av teleskop kring klockan 16 svensk tid om man riktar blicken mot Karlavagnen.

Med “nära” menas i det här sammanhanget nästan 500 000 kilometers avstånd, så det är ingen risk att Jorden kommer att gå under innan “bus eller godis”-ungarna ringer på dörren framåt kvällningen.

Knäcket gick även i papperstidningen 29/10:

FullSizeRender-17

Skärmavbild 2015-10-27 kl. 18.23.10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s