Knark: En svensk historia

För ett tag sen intervjuade jag författaren Magnus Linton, som är aktuell med sin reportagebok “Knark: En svensk historia”. Intervjun går i dagens Aftonbladet, och det blev ett intressant prat om vad som bara kan ses som ett fatalt politiskt misstag: tanken att Sverige skulle vara ett helt narkotikafritt samhälle, en vision som drevs från slutet av 1970-talet och framåt.

Tanken må ha varit god, men effekten blev den motsatta: idag har Sverige några av de högsta narkotikarelaterade dödssiffrorna i EU. Vården av de som redan är narkomaner har blivit eftersatt här i landet, vilket – som Linton säger i intervjun – har resulterat i att tusentals människor kan ha dött i onödan.

FullSizeRender-16

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s