Gulblå nostalgi

Jag är född 1974, så jag kom några år för sent för att uppleva klädkedjan Gul & Blås enorma framgångssaga i början av 70-talet. Men jag lärde mig en hel del om hur sanslöst populära deras kläder var – särskilt TT-jeansen, som tonåringar köade utanför butiken i Birger Jarlspassagen i Stockholm i timmar för att lägga vantar på – under mitt arbete med det stora Plus-dokument som lades upp på Aftonbladet idag.

Jag pratade bland annat med grundaren Lars Vedam Knutsson, 79, hans ex-fru Maria, 79, (som var den som designade de nämnda TT-jeansen) och Tommy Körberg (som gick runt i de utsvängda brallorna när det begav sig).

Men det roligaste citatet stod Claes af Geijerstam för, när han berättade om hur han behandlades som popidol när han handlade på Gul & Blå:

– Det jag skulle kunna jämföra med är hur det är på klubbarna kring Stureplan i dag. Man gick före i kön till Gul & Blå om man var en stjärna, och det var jag ju. Och så kom det en entrévärd och sa ”nu kommer popstjärnan, nu får ni flytta på er ungar!

Skärmavbild 2015-05-30 kl. 10.21.38

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s