MLK

I morgon landar nummer 7/2015 av det finfina magasinet Allt om Historia på Sveriges tidningshyllor. Jag har bidragit med ett tio sidor långt dokument om den amerikanska medborgarrättsrörelsen i allmänhet och dess ledare – Martin Luther King Jr – i synnerhet. För en nörd av amerikansk nutidshistoria var det en njutning att grotta ner mig i det här ämnet, men jag stötte på många sinnessjuka fakta under resans gång.

Som att 230 afroamerikaner lynchades till döds – bara under året 1892. Eller att bara cirka 3 000 av 181 471 svarta, röstberättigade män var upptagna i röstlängden i Alabama år 1900. Hur kvinnorna hade det ska vi inte ens prata om.

Jag gillar att skriva för färgglada magasin. Det känns kul att se sin text utgjord på ett så snyggt sätt, tack vare Allt om Historias grymma redigerare.

ettan

uppslagIMG_8529

IMG_8526IMG_8527

IMG_8528

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s