Nostalgi med pommes frites

Har skrivit ett dokument om den framlidna hamburgerrestaurangen Clock, som vi som var unga på 80- och 90-talet minns med skräckblandad förtjusning. När jag bodde i Uppsala hängde jag ofta på Clock framåt småtimmarna, och jag kan svagt förnimma hur currydressingen på baconburgaren smakade.

Jag visste det inte då (och hade antagligen inte brytt mig heller), men Clock var faktiskt en världsunik kedja på sätt och vis. Universitetslektor Richard Tellström vid Restaurang- och hotellhögskolan i Örebro förklarade nämligen för mig att:

Sverige är det enda land som har haft en statligt ägd hamburgerkedja. Inte ens i Sovjet hade man det, McDonald´s kom dit på 1980-talet men då drevs det helt i McDonald’s regi.

Skärmavbild 2015-04-06 kl. 19.07.58

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s