Bokrecension

I dagens Upsala Nya Tidning har jag recenserat en ny bok om den amerikanske vetenskapsmannen och politikern Benjamin Franklin. Att recensera är något som jag har gjort extremt lite som journalist. Utöver några tv-recensioner på Aftonbladet och några bokrecensioner på VLT i början av 00-talet är jag nybörjare på området, vilket så klart gjorde det här jobbet extra roligt att sätta tänderna i. Också kul att göra grejer för UNT, en finfin blaska som jag vikarierade på som nyhets- och featurereporter 03-04.

Cool grej ett: UNT har en funktion på sin hemsida som gör att man kan lyssna på alla artiklar. Way of the future?

Cool grej två: det allra första frilansknäcket som jag sålde in och gjorde var den här kulturtexten om tv-serien Alcatraz för just UNT:s räkning. Då pratar vi april 2012. Det kändes högtidligt att skicka iväg den första fakturan (som självklart hade fakturanummer 1). Det första steget på en lång och svår och ensam och kittlande resa.

bild-17

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s