Vegetarian eller inte – det är frågan

Jag har länge känt, av flera olika skäl, att jag borde bli vegetarian. Jag gjorde till och med ett försök i våras att inte äta kött på flera månader. Men sen vek jag ner mig eftersom jag helt enkelt tycker att många sorters kött är så gott. Min karaktär lämnar ibland en del i övrigt att önska.

Det här knäcket, som jag skrev förra veckan och som lades ut på Aftonbladet Plus nu i eftermiddag, kanske kan få mig att tänka om. Jag fick i uppgift att prata med diverse experter för att ta reda på vilka bakterier som kan finnas på det kött vi köper i svenska butiker. Även om de var noga med att påpeka att det är liten risk att smittas i Sverige (det är större risk utomlands) blir man inte direkt hungrig när man studerar MRSA-bakterien (bild nedan). Den återfanns nyligen i svenska affärer, på importerat fläsk från Tyskland och Danmark.

.Skärmavbild 2014-11-24 kl. 19.13.58

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s