De osynliga pengarna

Innan jag fick uppdraget att skriva om det hade jag liten eller ingen kunskap om så kallade kryptovalutor, och jag hade aldrig hört talas om bitcoin och/eller litecoin. Det är sånt som gör det roligt att jobba för Aftonbladet Plus, vilket jag nästan uteslutande har gjort den senaste tiden. Det finns nämligen ingen som helst röd tråd mellan de utlägg jag får av dem (scrolla bara ner här så förstår ni vad jag menar) – det kan verkligen handla om allt mellan himmel och jord.

Som kryptovalutor, till exempel. Om ni undrar är de pengar som egentligen inte finns, inte i någon fysisk mening i alla fall. De finns bara i cyberspace. Men deras förespråkare talar sig varma för dem, och docent Robin Teigland vid Handelshögskolan i Stockholm tror att de är här för att stanna:

Här i Sverige tror jag att kryptovalutor som bitcoins och litecoins främst kommer att vara ett komplement till konventionella valutor, men i länder som har drabbats av inflation och har en svag ekonomi kan kryptovalutor mycket väl komma att ta över i framtiden.

Skärmavbild 2014-10-23 kl. 13.30.19

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s