WWII 75, del 4

Idag har jag gjort ännu en historisk tillbakablick på andra världskriget som går att läsa på Aftonbladet Plus: berättelsen om mannen som enligt många anses vara den mest effektiva prickskytten genom tiderna. Simo Häyhä var en finne som kallades för “den vita döden” av de invaderande sovjeterna under det finska vinterkriget – lätt att förstå eftersom han enligt vissa källor dödade över 500 soldater i Röda armén. Det mest fascinerande var att hans samvete var rent som snö efteråt. Det hade nog inte mitt varit – även om jag hade skjutit alla 500 i självförsvar. Jag hade nog legat vaken om nätterna och tvivlat; det är helt enkelt en sån hisnande stor siffra.

Skärmavbild 2014-09-16 kl. 18.15.50

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s