WWII 75, del 3

Det har blivit en hel del historiska tillbakablickar på det 75-årsjubilerande andra världskriget för mig på sistone (och jag håller faktiskt på med en fjärde artikel i ämnet as we speak): idag lades ett knäck upp på Aftonbladet Plus om massakern i Oradour-sur-Glane – en fasansfull händelse som jag inte kände till sedan innan, men som jag aldrig kommer att kunna glömma från och med nu. SS-soldater utförde en vettlös slakt på över 600 oskyldiga män, kvinnor och barn i en liten fransk by 1944. När de hade slaktat färdigt visade det sig att de hade utplånat fel by: det var en annan by de hade fått order att ta sig till. En rätt bra illustration av det här krigets totalt blinda och meningslösa grymhet.

Skärmavbild 2014-09-15 kl. 10.51.40

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s