Lokaljournalistik

Utöver mitt frilansande gör jag även sporadiska inhopp som nyhetsreporter på Vestmanlands Läns Tidning (VLT), den tidning där jag började min karriär som vikarie sommaren 1999. Det är roligt och, tror jag, nödvändigt att komma ut i det “riktiga” samhället med jämna mellanrum. De senaste åren har jag mest sysslat med featurejobb och personintervjuer, därför är det en välkommen kontrast att – som jag gör i dagens tidning – till exempel skriva om bristen på vårdplatser på Västerås sjukhus.

Ett verkligt problem i den verkliga världen.

bild-5

VLT har förändrats mycket under de femton år som har gått sen jag först satte min fot på deras redaktion. På den tiden var jag reporter, punkt. Men precis som många andra tidningar har de tvingats skära ner rejält på personal de senaste åren. Nu är jag ofta både reporter, redigerare och fotograf – allt på samma gång.

Häromveckan fick jag till och med testa på att göra webb-tv:

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2484764-tv-valparna-tranas-till-polishundar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s