Skolverket och Förintelsen

”Leta fram bevis för att Förintelsen aldrig ägde rum”.

Jag avslöjade häromdagen att Skolverket uppmuntrar lärare att låta sina elever göra just detta, ett tilltag som bland annat kritiserades hårt av Svante Weyler som är ordförande för den Svenska kommittén mot antisemitism:

– Det är ren idioti. Det är en grotesk tanke att det här kan utspela sig i svenska klassrum, sa han under vår intervju.

Min artikel fick på kort tid stor spridning. Skolverket hänvisade till att övningen var menad som en fallstudie i hur man kan lära sina elever vikten av källkritik, men reaktionerna på sociala medier från både politiker och mäktiga mediechefer var inte nådig. Dagen efter mitt avslöjande valde Skolverket att plocka bort råden från sin hemsida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s