Oswald: JFK:s mördare eller inte?

John F Kennedy skulle fyllt 100 år igår. Av denna anledning intervjuade jag nyligen Judyth Vary Baker, 74, som påstår sig ha haft ett förhållande med mannen som brukar pekas ut som Kennedys mördare: Lee Harvey Oswald. Jag träffade Judyth för första gången 2013, och kontaktade henne igen inför 100-årsdagen. Hennes historia har gjort henne till ett känt namn inom konspirationskretsar: i korta drag går den ut på att Oswald – som hon påstår sig ha haft ett förhållande med – var en CIA-agent som beordrades att mörda Kennedy men vägrade göra det. Det är omöjligt att vidimera sanningshalten i det hon berättar, men hennes bok “Me and Lee” har blivit uppmärksammad och mordet på JFK kommer alltid att fascinera mig.

Vem vet? Det kanske var exakt så här det gick till.

Skärmavbild 2017-05-30 kl. 09.47.01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s