Trump 2020

Efter nyår drar USA:s presidentval igång på allvar, och Donald Trump leder som bekant i flera opinionsmätningar bland de republikanska kandidaterna. Jag tog hjälp av professor Erik Åsard vid Uppsala universitet för att skapa en bild av hur USA – och världen – kan komma att se ut 2020 om vi får en president Trump. Han varnar bland annat för att den högljudda affärsmannen kan komma att dela upp landet i två starkt polariserade läger:

Om Trump blir vald är risken att det blir väldiga motsättningar i samhället mellan hans anhängare och motståndare. Skräckscenariot är att det ökar spänningen så mycket att det leder till våldsamma demonstrationer på gator och torg.

Skärmavbild 2015-12-16 kl. 13.04.01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s