Alcatraz, del 2

Att säga att George DeVincenzi, då 24 år gammal, hade en dålig första dag på sitt nya jobb vore en underdrift. Han stämplade in klockan 9.00 en dag i maj 1951. Klockan 9.15 hade han bevittnat sitt första mord – då en fånge högg ihjäl en annan fånge med en sax rätt framför hans ögon – och var själv knivskuren.

Jag träffade George, idag 88 år gammal, i en liten bokaffär på Alcatraz den 7 maj i år. Han var glad och vänlig, och delade frikostigt med sig av anekdoter från sina åtta år som fängelsevakt åt Amerikas värsta fångar. Resultatet blev del 2 i min serie om Alcatraz åt Aftonbladet Plus.

Ett fascinerande möte, och en fascinerande man.

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 11.45.15

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 11.59.20

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s