Livets Ord

För några veckor sedan fick jag i uppgift att skriva ett stort dokument om Livets Ord för Aftonbladet Plus. Det var ett intressant men rätt svårjobbat uppdrag; Livets Ord har länge haft en kylig relation till media och jag fick inte intervjua deras förstepastor face to face eller närvara vid en gudstjänst (vi fick dock skicka en separat fotograf senare) utan guidades endast runt i tomma lokaler en blåsig torsdag i Uppsala.

Drygt trettio år efter starten försöker nu Livets Ord tvätta bort sin sektstämpel, och har börjat röra sig lite mer mot den kyrkliga mittfåran. De är fortfarande djupt konservativa – de motsätter sig till exempel fortfarande homoäktenskap till skillnad från Svenska kyrkan som har blivit mer liberal med åren – men de har tonat ner sin retorik lite.

Mitt långa dokument går att läsa HÄR.

Skärmavbild 2015-03-29 kl. 14.40.24

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s