Ramp K

Åkte ut till Arlanda förra veckan och gjorde ett intressant knäck som lades upp på Aftonbladet Plus nu i eftermiddag: storyn om ramp K – Kyrkogården för flygplan. Jag kände inte till detta tidigare, men mängder av plan “överges” av sina ägare varje år, vilket leder till ett logistiskt problem för Swedavia som driver Arlanda. Därför ställer man planen på ramp K nära landningsbana 2, och där har vissa plan stått sedan 2009 i väntan på att deras ägare ska höra av sig.

Lite vemodigt också, att gå ombord på en MD-80 som en gång flög i Kina och Spanien. Nu var den ett skelett som inväntade den slutliga nedmonteringen; en ensam serveringsvagn låg slängd i det som en gång var passagerarkabinen.

Skärmavbild 2015-02-18 kl. 16.30.01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s