Elvis 80

Det är fortfarande 2014, men redan idag damp nummer 1/2015 av det finfina magasinet Allt om Historia ner på tidningshyllorna. Där finns bland annat ett 16 000 tecken långt dokument om Elvis Presley som jag knåpade ihop tidigare i höstas. Som alltid var det både svårt och kul att skriva en så lång text, särskilt när ämnet är så väldokumenterat (för att inte säga söndertjatat) som “The King”. Men jag tror det blev okej; jag fick i alla fall lära mig en hel del oväntade grejer om Presley under researcharbetet.

Sen började jag lyssna lite på honom också, medan jag skrev. Har aldrig varit ett stort fan, men versionen av “That’s alright mama” som spelades in den 5 juli 1954 – när Elvis bara var nitton bast – är ju rent guld.

elvis1elvis2elvis3elvis4elvis5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s