Mord och mordhot

I veckan har det lagts ut två knäck av yours truly på Aftonbladet Plus som egentligen handlar om två helt olika saker…men ändå inte. I måndags var det exakt tio år sedan gitarristen Dimebag Darrell mördades på scen under en konsert i Columbus, Ohio – en unik tragedi i musikhistorien och något vi förhoppningsvis slipper uppleva igen.

Att kända musiker råkar ut för galna, mordiska fans är relativt ovanligt – annat är det med amerikanska presidenter, som får utstå mordhot varje dag. I synnerhet Obama, som mordhotas i snitt 30 gånger om dagen. Men Secret Service har fått kritik för att de saknar resurser att utreda dessa hot ordentligt, och vissa höjer ett varnande finger för att det bara är en tidsfråga innan någon gör ett allvarligt försök att ta presidentens liv – tidigare i höstas lyckades en knivbeväpnad man till exempel ta sig ända in till Vita Husets inre innan han stoppades.

Det kanske är tur att man vare sig är rockstjärna eller president, ändå.

Skärmavbild 2014-12-12 kl. 10.41.57Skärmavbild 2014-12-12 kl. 10.38.06

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s