När andlighet går snett

Det har gått tjugo år sedan en kvasireligiös, schweizisk-fransk-kanadensisk sekt vid namn Soltempelordern skapade rubriker när över 50 av deras medlemmar tog livet av sig eller mördades inom loppet av några timmar. Med anledningen av detta dystra jubileum har jag skrivit en Vet mer-artikel som lades upp på Aftonbladet Plus nu i kväll. Ett rätt jobbigt knäck att skriva eftersom deras grymheter var helt obeskrivliga: sektledarna gjorde sig bland annat skyldiga till ett överlagt mord på en tre månader gammal bebis – eftersom de trodde att han var Antikrist.

Mänskligheten har alltid, och kommer alltid, att söka efter sanning och mening och andlighet i olika former. Det är bara deprimerande att det så ofta utnyttjas av galningar och narcissister. Tack och lov är det sällan det slutar så här illa:

Skärmavbild 2014-10-07 kl. 19.28.05

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s