Döden vid Djatlovpasset

Jag älskar att skriva om historiska händelser, och de får också gärna ha ingredienser av ond, bråd och mystisk död. 🙂 Idag lades ett knäck upp på Aftonbladet Plus om incidenten vid Djatlovpasset 1959, en händelse som jag inte kände till innan jag fick i uppdrag att skriva om den. Vid en första anblick kan den låta som ett manus till en dålig B-film, eftersom detaljerna är så orimliga att de känns påhittade: nio ryska skidåkare försvann spårlöst i Uralbergens ödemark under en expedition, och när deras kroppar hittades bar vissa av dem spår av att ha utsatts för en oförklarlig typ av våld.

Vissa har dragit slutsatsen att de måste ha stött på ondskefulla utomjordingar: krossade revben utan några blåmärken eller andra utvärdes skador. Radioaktiva kläder. En saknad tunga.

Och lite annat smått och gott.

bild-14

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s