JFK och ex-Västeråsaren

Nyligen köpte jag en bok om JFK, skriven av en amerikansk, Pulitzer-vinnande Harvard-professor. När jag googlade författaren insåg jag – förbluffande nog – att han växte upp i Västerås innan han emigrerade som elvaåring på 70-talet. Jag blev naturligtvis tvungen att intervjua Fredrik Logevall, och när vi Skypade från hans hem i Cambridge, USA, visade det sig att han hade bott runt hörnet om mig när det begav sig – ett sammanträffande som nästan är för konstigt för att vara sant!

Utöver det har Logevall skrivit en otroligt grundlig och genomarbetad biografi om Kennedy (den första av två delar släpptes i fjol). Min intervju med en mycket fascinerande ex-Västeråsare går att läsa i dagens Aftonbladet:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s