Tillgång och efterfrågan

För några år sedan var intresset svalt för svenskarna Alexander Hjertström och Fredrik Kempes andningsmasker. Men nu – på grund av coronavirusets utbrott – köar tiotusentals människor världen plötsligt om för att få köpa dem. Det har gått så långt att lagret har sålt slut, och Alexander berättade för mig att de är ambivalent inställda till att de kommer att tjäna storbelopp på en pandemi:

Å ena sidan är vi så klart glada. Men samtidigt vill vi inte att det här ska hända. Det är det paradoxala i vår affärsidé, att när världen lider så går det bra för oss. Vi vill egentligen inte ha en massförsäljning av våra masker, vi vill att man ska få koll på coronaviruset.

4b441a48-14c3-424d-9856-4f80d215c528

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s