Alliansen 2004 – 2019

Häromdagen blev som bekant regeringsbildningen klar, efter en extremt lång och utdragen process. I och med den dödförklarades Alliansen av de flesta experter, och i lördagens Aftonbladet skrev jag ett 10 000 tecken långt dokument om den borgerliga koalitionens uppgång och fall. Jag intervjuade många av de främsta arkitekterna bakom Alliansen – bland annat de före detta partiledarna Göran Hägglund och Lars Leijonborg – och jag tycker själv det blev en intressant text om ett unikt, politiskt experiment.

Men är Alliansen verkligen död? Nej, ansåg strategen Per Schlingmann, som bland annat sa detta:

Det är alldeles för tidigt att säga att Alliansen går i graven. Just nu är det lite upphetsat, men jag är helt övertygad om att de fyra partierna kommer att hitta tillbaka till varandra. Det är trots allt så att C och L har ett budgetsamarbete, de sitter inte i en S-ledd regering.

img_4989

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s