Ernst

Har intervjuat det mysigaste vi har i tv-rutan – Ernst Kirchsteiger, 60 – inför säsongspremiären av TV4:s “Sommar med Ernst”. Intervjuade honom 2013 för Aftonbladets söndagsbilaga, och det är alltid en utmaning att intervjua någon som är så medievan, folkkär och “sönderskriven”. Vad mer kan man lära sig om Ernst, liksom?

Jag tycker ändå att samtalet brände till lite när vi kom in på hans uppväxt i Värmland som barn till invandrare. Där hittade jag en ledtråd till varför han utvecklades till att bli så oerhört ödmjuk och vänlig i sin framtoning:

Jag kan bara hänvisa till något som min mamma sa till mig och mina bröder en gång. Hon sa: ”Vet ni barn, det här är inte vårat land. Så vi måste vara bättre än svenskarna för att vara kvar”.

37058408_2151493788226398_2035160976080240640_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s