Sekter

Har gjort en ny artikelserie för Aftonbladet Plus, där jag pratar med folk som har hoppat av olika slutna, destruktiva rörelser eller “sekter”. Först ut är en intervju med Stefan Tunedal, 56, som gick med i Scientologikyrkan när han bara var 19 år gammal. Efter en tid i kyrkans toppskikt i USA blev han allt mer skeptisk till deras ledning, och när han till slut tog mod till sig och lämnade Scientologerna 2010 hävdar han att han blev trakasserad:

De hade lagt lappar i lådan hos mina grannar. De varnade dem för att jag var en ”anti-scientolog” som hade skrivit en ”anti-bok om scientologi”. Det stod att personer som attackerar scientologerna ofta gör sig skyldiga till ”dåliga handlingar”. Med andra ord, eftersom jag kritiserar scientologerna är det stor risk att jag är kriminell.

Skärmavbild 2016-01-22 kl. 14.12.39

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s